Cze 23

Galini Sea View – głód niezaznany

przez w Grecja

W hotelu Galini Sea View mieliśmy wykupione wyżywienie w formule All Inclusive. To obecnie najlepsza możliwa forma, która pozwala zupełnie nie myśleć o kupowaniu dodatkowego jedzenia i napojów. Dzięki temu można korzystać z dóbr gastronomicznych przez cały pobyt.

All Inclusive w formie bufetu:
• śniadanie kontynentalne w godz. 6:00-7:30 – z tego nie korzystaliśmy nigdy
• śniadanie w godz. 7:30-10:00 – bardzo obfite, dużo potraw na ciepło, szeroki wybór pieczywa, kawa serwowana indywidualnie dla każdej osoby, różne rodzaje herbat, dużo warzyw i owoców, sporo słodyczy, jajecznica robiona przy kliencie, soki wyciskane dodatkowo płatne 2 Euro
• późne śniadanie kontynentalne w godz. 10:00-11:00 – z tego nie korzystaliśmy nigdy
• przekąski i desery w godz. 11:00-18:00 – zarówno na plaży, jak i przy basenie; pizza, arbuz, ciasteczka, krakersy, lody
• obiad w godz. 12:30-14:30 – tutaj dużo mniej ludzi niż na pozostałych posiłkach, ponieważ część osób miała wykupione tylko dwa posiłki (śniadanie i kolację)
• kolację w godz. 18:30-22:00 – bardzo, bardzo dużo jedzenia, zdecydowanie najbardziej szeroki wybór potraw ze wszystkich posiłków
• kosz piknikowy (konieczna wcześniejsza rezerwacja) – w dniu wyjazdu na wycieczkę otrzymuje się butelkę wody oraz pudełko w które możemy nałożyć to na co mamy ochotę
• lokalne napoje alkoholowe: wina musujące (z wyjątkiem szampana), piwo, 3 rodzaje wina (białe, czerwone, różowe), whisky, wódka, gin, campary, Martini, drinki i koktajle – do tego wszystkie lista z nazwami drinków i ich składem
• wszystkie napoje bezalkoholowe: soki, woda mineralna, napoje gazowane, Nescafe, espresso, cappuccino, kawa mrożona, kakao

2014-06-10 12.53.51

Widzimy świeże owoce: melon, arbuz, pomarańcza oraz grejpfruty

2014-06-10 13.16.57

Cała ryba z pieczonymi ziemniakami i warzywami

2014-06-11 13.44.07

Najsmaczniejsze naszym zdaniem: sałatka grecka i pieczone chlebki. Makaron z ośmiornicą niespecjalnie przypadł Kasi do gustu.

2014-06-11 13.44.12

2014-06-11 13.44.17

Poza tym tzacyki i pyszne smażone ziemniaki z bakłażanem.

2014-06-11 20.09.13

Na stołach nigdy nie brakowało wody mineralnej niegazowanej.

2014-06-12 14.01.55

2014-06-12 19.04.07

Były też gotowe dania typu pita – widoczne w lewej ręce p.Tadeusza.

2014-06-14 19.11.39

2014-06-14 19.11.42

Ryż z krewetkami i warzywa z tzacykami.

2014-06-14 19.32.31

„To dopiero drugi talerz…”

2014-06-14 19.32.54

Białe wino zawsze dobre do posiłku.

IMG_8842

„Hmm, coś słabo kopie, nie Wiciu?”

IMG_8845

„Zielona Żaba” – jeden z lepszych drinków wg. p.Tadeusza.

IMG_8918

Wieczorne meetingi przy ginie z tonikiem w barze przy basenie. Barman wiedział co robić, jak p.Tadeusz pojawiał się przy barze.

IMG_9131

Jejku! Dzisiaj poniedziałek, czyli czas na „drobne” grzeszki. Było słodkie, teraz pizzaaa!

IMG_9136

Jakby obiad na „krzywy ryj” nie wypalił to warto coś przekąsić w południe.

P1060143

P1060144

Ładujemy!

P1060234



Tagi: , , , , ,

Zostaw komentarz